AirWatch megoldások áttekintése


Az AirWatch megoldások nemcsak a mobil eszközök menedzselését biztosítják, hanem a mobil alkalmazások és tartalmak teljes körű felügyeletét is. Az átfogó mobil menedzsment elemei: a Mobile Device Management (MDM), a Mobile Application Management (MAM), a Mobile Content Management (MCM), a Mobile Email Management (MEM), a Bring Your Own Device (BYOD) megoldás és a Workspace Management.

A mobil operációs rendszerek (Android, Apple iOS, Apple TV, BlackBerry, Symbian, Windows Mobile, Windows Phone, Windows Phone 8, Windows 8 / RT) támogatásán túl az AirWatch már a Windows XP/7/8 és Mac OS X PC-s rendszereket is képes felügyelete alá vonni.

AirWatch 30 napos demo


Miért az AirWatch?

Az AirWatch jelenleg piacvezető a vállalati mobil eszközkezelő rendszerek területén. Több, mint 12000 ügyféllel rendelkezik a világ 150 országában. Az alkalmazottainak száma meghaladja az 1800 főt, amelyből több, mint 600 alkalmazott csak a kutatás és fejlesztés területén dolgozik. Ennek köszönhető, hogy a vezető mobil platformok legfrissebb verzióik azonnali támogatottságot élveznek. Többek között az amerikai Delta Air Lines, a United Airlines légi társaságok és az ING Group pénzügyi szolgáltató is ezt a rendszert használja.


Vállalati Architektúra


Az AirWatch rendszerébe akár több százezer eszköz is felvételre kerülhet, amelyek teljes mértékben konfigurálhatók a környezet és a vállalat követelményeinek megfelelően. Emellett az AirWatch szabványos technológiára épül, azért hogy a könnyű kezelhetőség mellett a vállalat már meglévő alkalmazásait is támogathassa.


Vállalati Integráció


Az AirWatch képes AD/LDAP, tanúsítványok, e-mail infrastruktúrák és egyéb vállalati rendszerek biztonságos integrációjára, mind a felhő alapú és a helyszíni telepítési modell esetén is. A felhő alapú telepítés esetén, az AirWatch Enterprise Integration Service (EIS) szerver képes biztonságos módon csatlakozni a vállalat helyi szolgáltatásaihoz is.

Vállalati Mobil Menedzsment rendszerek piacának jelenlegi állása alapján.(PRNewsFoto/AirWatch)Mobile Security Management

Mobil Biztonság Menedzsment

A mobil eszközök, alkalmazások és tartalmak biztonsága kiemelkedően fontos része a mobil menedzsment stratégiának. Függetlenül attól, hogy vállalati vagy az alkalmazottak tulajdonában lévő eszközökről, adatokról, vagy e-mailekről beszélünk. Ezt az AirWatch rendszer erős biztonsági házirendekkel valósítja meg.

Mobile Device Management

Mobil Eszköz Menedzsment

Az MDM megoldás gondoskodik mobil eszközök telepítésének és használatának menedzseléséről, amely különösen kritikus feladat nagyszámú berendezés esetén. Az AirWatch MDM megoldása biztosítja az eszközök gyors felvételét és konfigurálását a vállalati menedzsment rendszerbe.

Mobile Application Management

Mobil Alkalmazás Menedzsment

A MAM feladata a vállalati, a nyilvános és a vásárolt mobil eszköz alkalmazások menedzselése a munkavállalók saját eszközein, a vállalati eszközökön és a megosztott eszközökön. A vállalati alkalmazás katalógus biztosítja a vállalati alkalmazások szétosztását.

Mobile Content Management

Mobil Tartalom Menedzsment

Az MCM lehetővé teszi bizalmas vállalati dokumentumok szétosztását a felhasználók között illetve lehetővé teszi a vállalati dokumentumok elérését. A Secure Content Locker alkalmazással a vállalat alkalmazottai biztonságosan hozzá tudnak férni bárhonnan a vállalati erőforrásokhoz.

Mobile Email Management

Mobil Email Menedzsment

A MEM megteremti a biztonságos vállalati e-mail infrastruktúrát. Az AirWatch megoldással kontroll alatt tartható a mobil eszközök e-mail elérése, megelőzhető az adatvesztés, titkosíthatók a bizalmas adatok és kikényszeríthetők a biztonsági és megfelelőségi elvárások.

Bring Your Own Device (BYOD)

Hozzáférés céges tartalmakhoz saját eszközzel

Az AirWatch BYOD megoldása képes igen sok különböző típusú mobil eszköz kezelésére, biztosítva a menedzselhetőséget és biztonsági szempontok érvényesítését. Ez a megoldás magába foglalja az eszköz menedzsmentet, az előírások kikényszerítését, profilok és alkalmazások szétosztását.

Workspace Management

Vállalati adatok biztonságos, konténerizált tárolása

Az AirWatch Workspace Management megoldása teljesen elkülöníti a vállalati adatokat az eszközön tárolt személyes adatoktól. Ezzel megvalósítja az érzékeny céges adatok biztonságos és titkosított tárolását amellett, hogy a személyes adatok értintetlenül maradnak az eszközön.

http://proyetconsulting-airwatch.blogspot.com/2014/07/mobile-browsing-management.html

Mobile Browsing Management

Biztonságos Böngészés

A mobil internet-hozzáférés rengeteg biztonsági kockázatot jelent. A alkalmazottak gyakran látogatnak olyan webhelyeket, amelyek a munkavégzés szempontjából szükségtelenek, vagy esetleg valamilyen biztonsági kockázatot rejtenek. A Browsing Management biztosítja, hogy a böngészés biztonságos keretek között folyjon. Emellett könnyen testreszabható, hogy megfeleljen az üzleti és a végfelhasználói igényeknek is.